Gaelle Barfety, skolas direktore

Laipni lūdzam Starptautiskais Žila Verna Rīgas Franču licejā!

Pēc desmit pavadītiem gadiem Londonā un Malagā, tagad pievienojos Starptautiskais Žila Verna Rīgas Franču liceja komandai kā liceja direktore. 

Šī strauji attīstījusies skola šobrīd uzņem vairāk nekā 400 skolēnu no TPS līdz Terminale klasei trīs dažādās skolas ēkās. Tā ir Francijas tīkla AEFE (Agence pour l’Enseignement Français à l’Etranger) partnerskola, kurā ietilpst 535 izglītības iestādes 139 valstīs. Starptautiskais Žila Verna Rīgas Franču licejs ir bezpeļņas organizācija, ko vada vecāku biedrība.

Esmu apņēmības pilna turpināt manas priekšgājējas Audren Séguillon kundzes iesākto darbu un īstenot misiju- jauno skolas attīstības projektu, darbā iesaistot visu skolas kolektīvu un uzmanību koncentrējot uz skolēnu labklājību, daudzvalodību un individuālu pieeju. 

Akreditācija, ko regulāri uzrauga Francijas valsts izglītības kontrole, garantē gan skolas atbilstību Francijas izglītības modelim, gan sniegtās izglītības kvalitāti. Tādējādi ŽStarptautiskais Žila Verna Rīgas Franču licejs piedāvā franču izglītību, kas ietver tādas universālas vērtības kā tolerance, humānisms, iespēju vienlīdzība, intelektuālā zinātkāre, kritiskās domāšanas veicināšana…

Tāpēc, izvēloties mācības Starptautiskais Žila Verna Rīgas Franču licejā, Jūs izvēlaties izglītību franču tradīcijās, kas paredz agrīnu valodu apguvi, ir gan prasīga, gan pretimnākoša vienlaikus un starptautiski atzīta.

Ja liceja panākumus mēra pēc eksāmenu rezultātiem, tad šogad ir sasniegta izcilība – 100 % skolēnu ir ieguvuši ”Diplôme National du Brevet” (pamatskolas beigu diploms)!  Tomēr runa nav tikai par izcilības piedāvāšanu dažiem izciliem skolēniem, bet Starptautiskajam Žila Verna Rīgas Franču licejam ir jābūt arī iekļaujošai skolai, kurā visi skolēni atrod savu vietu, kurā katrs var progresēt un tiekties pēc izcilības.

Šo ievadvārdu beigšu, atgādinot, ka papildus eksāmenu kārtošanai skola galvenokārt ir vieta, kur mēs kopā mācāmies veidot sabiedrību, pieņemt citus viņu atšķirībās.

“Izglītība ir visspēcīgākais ierocis, lai mainītu pasauli.” Nelsons Mandela

Uzņemoties savus pienākumus un kopā ar jums uzsākot šo “neparasto ceļojumu”, es pateicos liceja Valdei par uzticību un novēlu, lai Starptautiskajam Žila Verna Rīgas Franču licejam ir vieta, kur attīstīties jūsu bērniem. Vieta, kurā viņi ar prieku un mieru uzsāks šo garo mācību ceļu, kas padarīs viņus par izglītotiem pilsoņiem un atvērtiem pasaulei…

Veiksmīgu jauno mācību gadu!

Gaelle Barfety